top of page

3 anledningar till att rekrytera under sommaren!

Värmeböljan har dragit över landet och många svenska företag gör sig redo för en paus från kontoret. Trots ledighet och solsemester behöver ni givetvis inte sluta rekrytera- tvärtom är sommarmånaderna ett perfekt tillfälle för ert företag att nå igenom bruset och säkra kompetens inför hösten.


Vi delar med oss av 3 anledningar till fortsatt rekrytering under sommaren!


  1. Jobbsökandet tar inte semester


Trots att många tar ledigt under sommaren fortsätter jobbsökandet oavsett säsong. Vanligtvis syns en ökning i jobbsök under ledigheten, då återhämtning och vila ger utrymme för reflektion kring nuvarande arbete och framtida möjligheter. Det är därför inte en dålig idé att passa på och publicera er spännande tjänst redan under sommaren. Om rekryteringen är svår att både genomföra och slutföra under sommaren, kan ni välja att gå ut med tjänsten och låta jobbannonsen och kontaktinformation ligga uppe. På så sätt har kandidater hunnit leta sig till den lediga tjänsten tills det är dags för urval och intervjuer till hösten.


  1. Konkurrensen minskar


Parallellt med att många söker nytt jobb under sommaren minskar generellt sätt mängden rekryteringar. Ett sätt att sticka ut och attrahera kandidater är att hålla rekryteringen aktiv även under sommarmånaderna. Inte bara attraherar ni flera kandidater till er tjänst, ni underlättar även för de som söker och inte minst för er nya drömkandidat.


  1. Förbered inför hösten


På sommaren minskar som regel uppgifter, projekt och möten på de flesta företag. Med lite extra tid över skapas plötsligt möjligheter att nå ut till potentiella kandidater och det finns tillfälle att skapa en första kontakt potentiellt framtida kollegor. Det är dessutom klokt att använda den tid som finns över till att se över eventuella rekryteringsbehov till hösten. Vänta inte med att påbörja rekryteringen för att skapa er ett försprång till hösten!


Fortsätter ditt företag att rekrytera under sommaren? Kommentera gärna med dina egna tankar och tips kring sommarrekrytering.


Vi önskar dig en trevlig sommar.

 

På Right On håller vi öppet hela sommaren med undantag för de två sista veckorna i juli. Varmt välkommen att kontakta oss så hör vi av oss så fort som möjligt.


 

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page