top of page

3 anledningar till att anlita en rekryteringskonsult!

Uppdaterat: 6 jan. 2022

Varför ska jag anlita ett rekryteringsbolag? Det är en fråga vi på Right On inte är helt obekanta med. Frågan kring att anlita ett rekryteringsbolag är en som alla företag borde ställa sig. Vi har samlat några enkla anledningar till varför att anlita en rekryteringskonsult är det bästa valet för dig.


Rekrytering är tidskrävande

Många företagsägare är högst medvetna om den tid som en rekrytering kräver och risken att anställda på företaget distraheras från sina huvudsakliga uppgifter. För att samtliga i verksamheten ska kunna lägga så mycket tid som möjligt på det egna arbetet, är en rekryteringskonsult nyckeln till ett fortsatt effektivt arbete och en smidig rekryteringsprocess.


Rekryteringsbolag har lång erfarenhet inom branschen, ett etablerat kandidatnätverk och välutvecklade metoder för att söka upp de bästa kandidaterna för tjänsten. Rekryteringskonsulten sköter hela arbetet- från kravprofil och jobbannons, till intervjuer och presentation av kandidater. Som arbetsgivare får du följa med i hela processen medan en erfaren och engagerad rekryterare hittar din nya stjärnkandidat!


Minska riskerna

Fundera på riskerna med att sköta rekryteringen på egen hand. Trots att kostnaden att anlita ett rekryteringsbolag kan upplevas som en nackdel, kan en felrekrytering som konsekvens av egen, intern rekrytering bli minst lika kostsamt. Väg in hur mycket tid du lägger ner på att rekrytera själv, vad en sådan rekrytering kostar dig, och hur mycket arbete som går förlorat i processen. Givetvis är rekryteringskonsulten också medveten om risken för felrekrytering och därav läggs fokus på att hela processen ska gå felfritt. Skulle rekryteringen mot all förmodan inte lyckas, har flertalet av rekryteringsbolag någon form av garanti och erbjuder ofta en omrekrytering helt kostnadsfritt.


Stärk ditt varumärke

Som vi redan vet är rekrytering en tidskrävande process. Kanske missar du att återkoppla till de kandidater som inte fick jobbet? Eller kanske tappar du drömkandidaten i sista stund eftersom att du inte hann ge ett slutgiltigt svar tillräckligt snabbt?


Det är viktigt att komma ihåg att kandidater ofta lägger mycket tid på att ansöka till din tjänst, så att inte få den återkoppling de förtjänar kan i slutändan skada ditt företags varumärke. En rekryteringskonsult ser till att hitta de bästa kandidaterna för din tjänst och ser samtidigt till att hålla ditt employer brand intakt genom att ge svar även till de som inte uppfyller kriterierna för tjänsten.


Fundera över rekryteringsbehoven på ditt företag. Hur mycket tid och resurser skulle du tjäna på att anlita en extern rekryteringskonsult? Genom en bra dialog och kommunikation mellan kund och leverantör kan rekrytering gå från att vara tidskrävande och olönsam- till en effektiv och träffsäker process!


Har du frågor kring hur vi jobbar med rekrytering?

Kontakta oss idag.


0708900339


Teamet på Right On41 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page