top of page

Vårstäda din LinkedIn!

Fåglarna kvittrar, solen lyser och vinterjackorna åker av. Med andra ord närmar vi oss våren och vad passar inte mer perfekt än en vårstädning av din LinkedIn-profil?


Det är lätt att glömma bort värdet av att ha en uppdaterad och aktiv LinkedIn-profil. Det gäller både arbetsgivare och jobbsökare då den sociala plattformen är en av de mest använda och relevanta kanaler för att hitta rätt på arbetsmarknaden. Men en snygg och träffsäker profil kräver både ett välskrivet innehåll och en aktuell SEO-anpassning.

Det mest avgörande för att du ska hålla dig högt upp i LinkedIns algoritmer och rankning är din aktivitet och engagemang. Glöm inte bort att interagera med andra användare för att din profil inte ska falla under radarn helt och hållet!


7 tips för en vårstädad LinkedIn-profil:

  1. Var aktiv! Använd LinkedIn som ett medel för att bredda ditt nätverk. Kom i kontakt med branschkollegor, eventuella kandidater, eller kanske din framtida chef.

  2. Uppdatera din profilbild. Med en profilbild garanterar du att din profil dyker upp i fler sökresultat. Se till att du har en bild som är tydlig, professionell, och ger ett bra första intryckt.

  3. Inkludera nyckelord. LinkedIn drivs utav algoritmer och det är viktigt att du använder rätt termer i din profil. Se över texten i din profil och fundera på om orden du använder för att beskriva exempelvis din roll och arbetsuppgifter är relevanta idag eller om de är utdaterade och behöver bytas ut.

  4. Pitcha dig själv. Med maximalt 120 tecken får du chansen att beskriva dig själv på ett sätt som sticker ut och attraherar arbetsgivare. Var kreativ! Även här tjänar du på att använda branschrelaterade nyckelord.

  5. Erfarenhet och kompetenser. Trots att det kan tänkas självklart är det många som missar att vikten av att highlighta det man är bra på. Beskriv dina tidigare erfarenheter och dina kompetenser på ett tydligt sätt. Våga skryta om dina meriter!

  6. Rekommendationer. Be dina tidigare arbetsgivare och kollegor att skriva rekommendationer om dig och erbjud att göra detsamma för dem. I en rekryteringsprocess väger referenser och rekommendationer tungt och med hjälp av dessa ökar även din trovärdighet.

  7. Ge andra möjligheten att kontakta dig. Genom att lägga till mobilnummer eller e-post i din profil ger du andra möjligheten att nätverka och connecta med dig. Kom ihåg att du aldrig vet var nästa kontakt kommer att leda dig...

Har du några tips för LinkedIn-profilen och hur denna kan optimeras för både rekrytering och jobbsök? Dela gärna med dig.


Right On35 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page