top of page

Tre skäl till varför du ska rekrytera spetskompetens nu

Ska man verkligen rekrytera nu när det är blir ekonomiskt svårare tider? Det är vanlig fråga jag får och mitt svar är: Ja, absolut. Företag inom vissa branscher har det tuffare nu, men många företag gör som alla andra och väntar med att söka den där toppkompetensen som företaget så väl behöver. Trots att utrymme finns för nyrekrytering.

 

Här är, enligt min erfarenhet, tre skältill varför det är rätt tid att rekrytera nu:

 

1. Det är nu företag och organisationer har chansen att få branschens bästa VD, ingenjörsspecialisten, talangfull chef eller vad man nu söker. De här personerna är oerhört svåra både att nå och attrahera när konjunkturen vänder och konkurrensen om de bästa snabbt ökar. Dessutom har dessa personer oftast väldigt lång uppsägningstid.

 

2. Behovet av kunskapshöjning minskar inte bara för att samhällsekonomin minskar. Tvärtom. Satsa i lågkonjunktur, sa man tidigare, och det ligger väldig mycket i det. Boosta kompetensen i företaget nu och skapa en robust grund för att kunna satsa när ekonomin växer.

 

3. Sist, men inte minst, rekrytering av toppositioner skickar signaler till omvärlden, att här händer det saker. Här är ett företag med framtidstro och fokus på framgång. Och det ger ju självklart samma mycket viktiga signaler internt i företaget.


Från min horisont kan jag säga att snart vänder konjunkturen. Vi ser faktiskt redan nu en början på en konjunkturvändning.

 

24 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page