top of page

Sommaren är här: Därför ska du fortsätta rekrytera!

Semestern närmar sig fort och för många innebär det att tempot trappas ner på kontoret. Men varför pausa rekrytering enbart för att sommaren är här? Att fortsätta sökandet efter kandidater under sommarmånaderna har visat sig vara optimalt för att undvika att tappa tempo och säkra resurser inför hösten.


Vi delar med oss av våra största anledningar och tips till varför du ska fortsätta rekrytera och headhunta både innan och under sommaren!


Sommaren ger tid för reflektion och jobbsök


Då hösten är en nystart för de flesta, fungerar sommaren som en möjlighet att reflektera och fundera över den nuvarande arbetssituationen och överväga ett jobbyte. Med lite andrum från vardagen trillar ofta tankar kring utveckling och karriär in, och vi ser en tydlig ökning av jobbsökande kandidater under denna period.


För företag med rekryteringsbehov är det därför en god idé att passa på och börja rekrytera direkt för att säkra ny och rätt kompetens när hösten väl drar i gång.


Större möjlighet att nå ut till kandidater


När alla andra tystnar ökar chansen för kandidater att lyssna till vad du har att säga. Genom headhunting som rekryteringsmetod är sommaren helt rätt period för att faktiskt få kontakt med de som funderar på att byta arbetsplats. Potentiella kandidater har nu mer tid ledig tid att både lyssna på och svara dig.


Under sommaren minskar antalet aktivt kandidatsökande företag, vilket ökar konkurrensen mellan de få tjänster som rekryteras till. Men det ger även ditt företag en god möjlighet att få spridning av er tjänst och att attrahera kompetens. Genom att hålla i gång rekrytering och fortsätta aktivt söka efter potentiella kandidater under sommaren, ges du en möjlighet att nå igenom bruset och vara redo när hösten drar i gång igen.


Gör dig redo inför hösten!


Det är inte helt ovanligt att företag börjar rekrytera efter sommaren trots att de har resursbehov till hösten. En rekryteringsprocess kan ta lång tid vilket innebär att de företag som börjar rekrytera för sent och enbart genom jobbannonsering, inte har en ny medarbetare förrän framåt julhelgerna. Vi rekommenderar därför företag att aktivt söka efter potentiella kandidater som under ledigheten är mer tillgängliga för kontakt än vanligt.


Om ni vet att ni behöver nya personalresurser till hösten är det fördelaktigt att påbörja scannandet av marknaden redan innan sommaren och gå vidare med urval och intervjuer när hösten drar i gång. Informera kandidaterna om att urvalsprocess och intervjuer kommer att ske i början av hösten för att inte tappa värdefull kompetens.


Fortsätter ditt företag att rekrytera under sommaren? Kommentera gärna med dina egna tankar och tips kring sommarrekrytering.


Vi önskar dig en trevlig sommar!


På Right On håller vi öppet hela sommaren och fortsätter att headhunta till de företag som vill säkra sina resurser till hösten. Varmt välkommen att kontakta oss så hör vi av oss så fort som möjligt!

Right On31 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page