top of page

Från uppsägning till drömjobb

När förändringar sker inom verksamheten och en omorganisering av arbetskraften blir oundviklig, kan en avslutad anställning komma som en chock. I det fallet blir det av yttersta vikt att som arbetsgivare kunna ge stöd och vägledning åt dig som behöver lämna företaget.

Vad innebär outplacement för dig som blir uppsagd?

Outplacement fungerar som ett stöd när en uppsagd medarbetare tvingas lämna den nuvarande arbetsplatsen och söka nytt jobb. Det blir allt vanligare att arbetsgivare väljer att ta in en outplacementcoach som kan lägga upp en plan och stötta dig från uppsägning till ny anställning.

Att som medarbetare få möjlighet till ett snyggt avslut vid arbetsplatsen och en smidig övergång till en ny tjänst är en lösning som gynnar både arbetsgivare som medarbetare. Du lämnar arbetsplatsen under eftertänksamma och strukturerade former och vägleds mot ditt nya drömjobb.

Hur går det till?

Inledningsvis möts du och outplacementkonsulten i ett uppstartsmöte där du får berätta om dina individuella behov och önskemål. En första handlingsplan tas fram tillsammans med dig och coachen, som kartlägger din nuvarande situation och dina framtidsutsikter. Du och outplacementkonsulten ser över dina kompetenser, meriter och möjligheter på jobbmarknaden.

Fokuset ligger hela tiden på dig och hur du kan komma vidare i din karriär. På Right On ser vi till att vara med dig upp till 6 månader och coachar samt stöttar dig längs hela vägen. Våra kvalificerade outplacementcoacher/rekryterare hjälper dig att hitta en ny tjänst så att du kan avsluta din tidigare anställning med ljusa framtidsutsikter och nya, spännande möjligheter.

5 fördelar med outplacement:


  • Ett snyggt avslut på din anställning

  • Hjälp att ta dig vidare och hitta ditt nya drömjobb

  • Stöd och vägledning i upp till 6 månader

  • Kontaktperson som följer med hela vägen

  • Hjälp med CV, personligt brev och LinkedIn-profil


Vill du veta mer om outplacement? Läs mer och hör av dig till oss om du har några funderingar.


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page