top of page

Första och sista kontakten med kandidaterna är lika viktiga

Hur snabbt ger du återkoppling till personer som är i din headhuntingprocess?

Dessa personer har oftast en högt uppsatt position och har inte funderat på att byta jobb. Men de har blivit kontaktade, fått relevant information och blivit intresserade av den lediga tjänsten som finns på ditt företag.

 

Tidsfaktorn är oerhört viktig för att behålla de här kompetenta kandidaterna under hela processen. De kan tappa intresset eller - ännu värre - börja snegla mot konkurrenterna.

 

Min rekommendation är att det ska ta max 30 dagar från första från kontakt till urval av kvalificerade kandidater till uppdragsgivaren – som sedan ska ge besked inom besked inom 48 timmar om vilka hen vill intervjua. Ja, så snabbt bör det faktiskt gå.

 

Återkoppling till alla är självklart, tycker jag. Det handlar om att agera professionellt och att visa respekt. Hinner inte du som uppdragsgivare, så ta hjälp av din headhunter.

 

Att inte återkoppla riskerar att orsaka missnöjda individer som dessutom har stor påverkan och beslutsfattande i sin omgivning. Företagets rykte kan också påverkas negativt. Så det finns massor av goda skäl att se den första och sista kontakten med en kandidat som lika viktiga.
5 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page